12. - 15.7.2012
54 DNÍ 14 HODIN
TIP: Od 1. 5. poskytuje generální partner Česká spořitelna slevu 20% z ceny 4-denní vstupenky pro své klienty se službou Servis24 - info zde.
Jméno: Email:
Nadpis:
Text:
píše se co bysme chtěli, co bylo krásně a také je třeba napsat co bylo špatně: na festivalu mi letos začínaly koncerty trhat uši. namísto příjemného uchu lahodícího zážitku se smývají jednotlivé niance pod nátlakem HLUKU. na trutnov to asi patří, ale u Ostravy se s tím nesmířím. letos v tomto ohledu velké podstatné mínus. druhá věc je pak málo etno muziky. v počátcích byly colours speciální festival i proto, že měly mnoho etno hudby, která se v čechách dá sehnat jen vzácně například v pražské akropoli. k festivalu jsem si vytvořil vztah a nikdy jsem nepřemýšlel, že bych příště nejel, ale všímám si změn.
100% souhlas! Psalo se o tom už loni. Je-li hlasitost zvládnutá a patří k žánru, tak si to taky užiju. Ale když se přehulí aparatura a barvy nástrojů nebo dokonce zpěv se slejou do rachotu, je to o ničem. Loni to zabilo třeba kosmického Brendana Perryho, částečně i Mono, prostě všechno, co stojí na průzračnosti zvukových barev... A že ubývá etno a world, o tom není sporu. No, letos to začíná víc než dobře, uvidíme...